Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii,

Atragere de Investiții și Promovare a Exportului - PLOIEȘTI

ACASĂ    

CONTACT   

DESPRE NOI   

PROIECT ACTUALIZAT SCHEMA DE AJUTOR DE MINIMIS START-UP NATION

Start-Up Nation 2018, ultimul pas înainte de depunerea proiectelor

 

Forma actualizată a documentelor procedurale necesare înscrierii online în programul Start-Up Nation, ediția 2018, a fost publicată astăzi pe site-ul ministerului pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, www.aippimm.ro. Aceste documente includ modelul planului de afaceri și proiectul actualizat al schemei de ajutor de minimis.

Încurajăm antreprenorii să elaboreze planurile de afaceri, pe baza documentelor publicate, și să fie gata să le înregistreze în momentul deschiderii platformei, în a doua decadă a lunii decembrie. Lucrăm pe mai multe planuri: adoptarea proiectului de Ordonanță de către Guvern, în ședința Executivului de săptămâna aceasta și publicarea procedurii de implementare a schemei de minimis în Monitorul Oficial,” a declarat ministrul Ștefan Radu Oprea.

Alocaţia Financiară Nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanţare şi completarea planului de afaceri în vederea obţinerii finanţării se fac on-line.

Calcularea punctajului planului de afaceri se face în timp real şi transparent conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.

Aplicația va rămâne deschisă timp de 30 de zile. Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniile producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

 

 

 

 

 

 

P

R

O

G

R

A

M

E

 

2

0

1

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P

R

O

G

R

A

M

E

 

2

0

1

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P

R

O

G

R

A

M

E

 

2

0

1

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P

R

O

G

R

A

M

E

 

2

0

1

8

PROIECT GHIDUL SOLICITANTULUI START-UP NATION 2018

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și antreprenoriat publică pentru dezbatere proiectul ghidului solicitantului Start-up Nation 2018.

Ghidul se adresează întreprinzătorilor, în scopul orientării lor în accesarea finanţărilor nerambursabile pentru apelul de proiecte în cadrul Programului START-UP NATION 2018.

 

Acest ghid prezintă regulile pentru pregătirea, întocmirea şi înregistrarea online a planurilor de afaceri şi descrie modalitatea de înscriere în program, selecţie, aprobare şi implementare a acestora.

Propuneri și observații pot fi trimise la adresa directia.imm@imm.gov.ro 

Proiect procedura implementare Start-up Nation 2018

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat publica pentru dezbatere Proiectul procedurii de Implementare a programului Start-up Nation 2018.

Propuneri si observatii pot fi trimise pe adresa directia.imm@imm.gov.ro.

PROIECT Procedura comert 2018

Eventualele propuneri și observații se transmit pe adresa directia.imm@imm.gov.ro 

PROIECT Procedura femeia manager 2018

Eventualele propuneri și observații se transmit pe adresa directia.imm@imm.gov.ro 

PROIECT Procedura EMPRETEC

Eventualele propuneri și observații se transmit pe adresa directia.imm@imm.gov.ro 

PROIECT Procedura microindustrializare 2018

Eventualele propuneri și observații se transmit pe adresa directia.imm@imm.gov.ro 

PROIECT Procedura mestesuguri 2018

Eventualele propuneri și observații se transmit pe adresa directia.imm@imm.gov.ro 

Despre noi

Contact

Guvernul României

Uniunea Europeana

Linkuri utile

Hartă